Mind Magic is een ontspanningsprogramma dat binnen Jaxie! is ontwikkeld en bekroond is met de Horizon Jeugdzorg Award.
De onderzoeksresultaten van Mind Magic zijn reeds uitgebracht in boekvorm. De gehele methode van Mind Magic wordt binnenkort opnieuw uitgebracht. Deze uitgave gaat heel specifiek in op de inhoud van het programma en is tevens een naslagwerk voor leerkrachten en sociale hulpverleners die de trainerscursus voor Mind Magic komen volgen. 

Wat is Mind Magic?
Mind Magic is een ontspanningsmethode voor kinderen en jongeren die zowel in groepsverband als individueel gegeven kan worden. Mind Magic kan gegeven worden binnen de therapeutische setting van onze praktijk. Maar ook worden binnenkort leerkrachten en andere hulpverleners getraind om deze methode in de eigen klas of in de eigen praktijk toe te passen. Mind Magic is zowel in groepsverband toe te passen als in een individuele setting. De mogelijkheden zijn heel groot. 

Mind Magic is een methode die gericht is op het geven van ontspanning aan kinderen en boven alles zorgt "dat ze goed in hun vel komen te zitten". Het vergroot gevoelens van zelfvertrouwen en trots, het versterkt het zelfbeeld en de weerbaarheid en het geeft mogelijkheid tot het verwerken van bepaalde emoties. Er wordt gebruik gemaakt van verschillende ontspanningstechnieken. Mind Magic is niet te vangen onder de fenomenen "kinderyoga" of "mindfulness". Het maakt weliswaar gebruik van elementen uit deze werkvormen, maar combineert deze met therapeutische elementen uit de creatieve therapie, de speltherapie, de psychomotore therapie en de cognitieve gedragstherapie

 Daarnaast maakt Mind Magic gebruik van verbeeldingskracht: van de magie van fantasie. Dit gebeurt door veel gebruik te maken van een echte beleving: door verhaal, muziek en de verschillende werkvormen dusdanig op elkaar af te stemmen zodat kinderen zich echt even in een droomwereld wanen. Dit maakt de individuele effecten (zelfs in groepsverband) ook zo groot: ieder kind kan het gebruiken voor dat stukje waar het nodig is. Dat zijn vaak stukjes die kinderen moeilijk vinden om hardop uit te spreken of te delen. En bij Mind Magic hoeft dat niet: iedereen kan er mee doen wat hij of zij zelf wil en daarover los laten wat hij of zij zelf wel. Daardoor werkt het zowel bijzonder therapeutisch als bijzonder plezierig voor kinderen. 

INDIVIDUEEL TRAJECT BIJ JAXIE!
Voor Mind Magic binnen een (therapeutisch) begeleidingstraject bij Jaxie! kun je jouw zoon of dochter gewoon aanmelden via email of telefoon.

TRAINERSCURSUS
Mind Magic is binnenkort toegankelijk voor alle professionals in de zorg!

Wil je jezelf inschrijven voor de trainerscursus? Stuur dan een mail naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. . Zodra de cursussen starten word je als eerste op de hoogte gesteld!

Op 9 april 2016 neem ik met Mind Magic deel aan het symposium "de leerkracht als onderzoeker". Wil je hier meer over weten? Open dan hier de folder!

Wil je jezelf hiervoor inschrijven, stuur me dan een mailtje via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.