Jaxie! is een erkende praktijk voor het afnemen van intelligentieonderzoeken bij kinderen, jongeren en jong volwassenen. Jaxie! is gespecialiseerd in het afnemen van intelligentieonderzoeken bij kinderen en jongeren met faalangst, onzekerheid en een hoge mate van gevoeligheid.

Ook bij het afnemen van intelligentieonderzoeken werken wij met dezelfde persoonlijke en warme benadering naar de kinderen, jongeren en hun ouders toe. Zo komen alle kinderen en jongeren vooraf aan de testafname een keer naar de praktijk. Gewoon om te kijken hoe de praktijk eruit ziet en wie de orthopedagoog of kinderpsycholoog precies is die de test af gaan nemen. Dit neemt al veel eerste vragen en spanningen weg. Daarnaast geeft het ons als testleiders ook al veel informatie, want ook wij halen veel informatie uit een eerste kennismaking waardoor we je zoon of dochter beter kunnen begeleiden tijdens de testafname. Ook die begeleiding nemen we heel serieus: het gaat ons niet om het simpelweg afnemen van de testonderdelen, maar juist om goed te kijken en te observeren hoe de werkhouding is, hoe we die kunnen verbeteren, in hoeverre die van invloed kan zijn op een uitslag en hier dus rekening mee moet worden gehouden, of er gebruik wordt gemaakt van werkstrategie├źn enzovoort. 


Een intelligentieonderzoek is erg effectief om af te nemen als je bijvoorbeeld het idee hebt dat je kind op school wordt over- of ondervraagd. Of als je vermoedens hebt dat je kind hoogbegaafd is. Maar ook als je met school van mening verschilt over de daadwerkelijke capaciteiten van je zoon of dochter, kan een intelligentieonderzoek een objectief antwoord geven. Daarnaast kan er ook een volledig hoogbegaafdheidsonderzoek plaatsvinden. 


Doordat de intelligentieonderzoeken bij Jaxie! inmiddels veel bekendheid hebben gekregen, hebben wij hiervoor een aparte website. Neem voor meer uitgebreide informatie een kijkje op www.iqonderzoek.nl