orthopedagoog RoosendaalBinnen praktijk Jaxie! geven wij  begeleiding en therapie aan kinderen en jongeren met sociaal-emotionele problemen en/of gedragsproblemen. Ook verrichten wij diagnostiek, maar een diagnose is voor ons zeker geen vereiste om te kunnen behandelen! Daarnaast zijn wij gespecialiseerd in het afnemen van intelligentieonderzoeken bij kinderen met faalangst, onzekerheid en hooggevoeligheid. 

Kinderen en jongeren!
Bij jaxie! zijn wij gespecialiseerd in het behandelen van sociaal-emotionele problemen en gedragsproblemen. Dit kunnen zowel problemen zijn met een langdurig karakter als tijdelijke problemen die met de juiste hulp weer snel verholpen kunnen worden. De problemen waarvoor kinderen bij mijn praktijk terecht kunnen, zijn dan ook heel divers. Voor ieder kind geldt een andere benadering en voor ieder probleem een andere aanpak. Ieder kind is uniek en wordt ook met veel plezier zo behandeld! Er wordt steeds opnieuw gekeken welk probleem aangepakt moet worden en op welke manier dat voor dit kind prettig en succesvol zal zijn.

Een praktijk met een eigen karakter!
De hulp die bij Jaxie! gegeven wordt is geen standaardhulp. Er wordt goed gekeken naar het kind of de jongere, de problemen waar hij of zij mee komt en de hulp die hij of zij nodig heeft om weer prettig te kunnen functioneren in het eigen dagelijks leven. De kwaliteit en professionaliteit van de hulp ligt bij ons zeer hoog en deze combineren wij met het gebruik van veel creatieve werkvormen en spelsituaties. Hierdoor gaat de therapie verder dan enkel het praten over de problemen en heeft deze niet een standaard therapeutisch karakter.

Benieuwd waar de naam Jaxie! vandaan komt?
De naam Jaxie! komt van het woord jax, dat vriend betekent. Daarnaast is het al jaren mijn bijnaam en vond ik het bij het opstarten van de praktijk leuk om een persoonlijk element van mijzelf in de naam van de praktijk te verwerken. Je spreekt het uit als "djèksie". Bij een jaxie horen ook een aantal sterke karakterkenmerken waar ik met de kinderen en jongeren van Jaxie! aan werk. Zo is een jaxie iemand die sterk in zijn of haar eigen schoenen staat, ook al is dit soms heel moeilijk! En probeert een jaxie ondanks de mening van een ander altijd zijn of haar eigen weg te zoeken. Een jaxie is een vriend voor zichzelf en voor anderen. Met die eigenschappen zul je altijd jezelf én dus een jaxie zijn! En maar goed ook, want niets is krachtiger of sterker dan jezelf.  Of zoals een kind het zei: Nothing beats a jaxie....!